ИЗРАБОТКА НА СТЪКЛОПАКЕТИ


Производството на стъклопакети се извършва по съвременна , автоматизирана двубариерна технология. ЕМ-ПАК ООД е първата фирма в България внедрила полиуретан за вторичен уплътнител в производството на стъклопакети. Оборудването се състои от автоматична маса за разкрой на стъкло и автоматична линия за заливане

на стъклопакети. Стъклопакетите могат да бъдат изработени с декоративни лайсни или запълнени с аргон по желание на клиента. Фирмата работи със високо селективни стъкла допринасящи за енергийният комфорт на сградите, използват се многослойни стъкла-триплекс, светлоотражателни стъкла за фасади,закалени стъкла за зимни градини. По съвременни изисквания се изработват тройни стъклопакети с високо енергийни стъкла, за пасивно строителство.

производствена база

производствена база 2

ВИТРАЖИ


Витражът винаги е бил едно от най-ефектните и впечатляващи изкуства. Днес витражи се използват за преградни елементи в интериора, осветителни тела, светещи тавани, мебелни елементи и т.н., което разширява приложението на този вид изкуство и го доближава до хората, правейки го приложим, във всеки вид архитектура, а не само в катедралите. В зависимост от предназначението

на витража, от архитектурната среда, в която ще се помести, от желанието на клиентите и от светоусещането на художника, се предлагат различни техники за изработка на витражни продукти. За да се направи един витраж, се изисква специално оборудване и много опит, защото процесът е продължителен. Фирмата предлага пълния цикъл от услуги, необходими за реализацията на проекта. Проучване на обекта и неговите специфични особености. Предоставяне на информация за подобни обекти и модели, подпомагайки избора на клиента. Проектиране на идеите, компютърна визуализация на бъдещия обект.

производствени материали и консумариви

витраж - етап от изпълнението

ФЮЗИНГ


Най-съвременната техника за създаването на произведения от стъкло е т.нар. техника на стопеното стъкло /fused glass/. Фюзингът представлява орнамент или сюжетна декоративна композиция от стъкла за врати, прозорци, прегради, пана, съд. За разлика от другите техники, при които се работи със студено стъкло при стайна температура, за стопеното стъкло е необходимо използване на пещ с електронен температурен контрол за управление на процеса на темпериране с изключителна прецизност.

Предимството на тази техника е в липсата на метални връзки между отделните парчета цветни стъкла, а оттук и възможността за по-артистични решения. При стопяването в пещта отделните цветни късове се свързват здраво в един общ стъклен панел, чийто максимален размер зависи от големината на пещта. Изработените по метода фюзиг стъкла могат да бъдат и огъвани. Те биха могли да бъдат включени като част от архитектурата на сградите или като интериорно решение. Красиво е, защото никъде цветът не е с такава интензивност. Светлината преминала през фюзираните стъкла създава игра на цветове и това влияе на настроението. Въздействието е силно и впечатляващо.

производствена база 3

фюзинг - витражна техника

ОБРАБОТКА НА СТЪКЛО


Обработката на огледала и мебелни стъкла намира приложение в спортни центрове, плувни басейни, барове,

ресторанти, хотели ,нощни клубове и театри. Изработват се изделия от стъкло като облицовка на стени, тавани, колони, преградни решения и врати. Стъклото намира изключително приложение в съвременния дизайн на нашия дом, офис или къща.

обработка на стъкло - производствена база

обработка на стъкло - производствена база 2